Infographic 11 redenen uitbesteden licentiebeheer en software asset management

In deze infographic delen we 11 redenen met je om licentiebeheer en software asset management uit te besteden. Heb je aanvullingen? We horen ze graag!
Licentiebeheer en software asset management_infographic

About The Author

Ed Kost

Een software asset manager is iemand met verstand van software licenties en organisaties. Ik help mijn opdrachtgevers om software uitgaven financieel transparant te maken en verlagen. Ik werk veel voor grote opdrachtgevers. En steeds vaker ook voor opdrachtgevers die groot willen worden. Ik ben ruim 15 jaar actief in de wondere wereld van software licenties en software asset management.

1 Comment

 • Ed Kost

  Reply Reply 16/09/2016

  Nog een reden gevonden die weliswaar betrekking heeft op een nieuwe wet in de Verenigde Staten, maar waar in Nederland ook genoeg voedingsbodem voor is:

  De MEGABYTE, Act die verwacht van executive agency CIOs dat ze een software licensing policy ontwikkelen om zodoende uitgaven aan software bij te kunnen houden, ongebruikte licenties kunnen identificeren en duplicaten kunnen voorkomen.

  Dit alles ingegeven door onnodige software uitgaven en zo de belastingbetaler niet op te zadelen met onnodige kosten.

  Volgens de MEGABYTE Act moeten deze CIOs in staat zijn om te rapporteren op financiële besparingen of het voorkomen van kosten als uitkomst van het voeren van een software license management programma.

  http://m.nextgov.com/cio-briefing/2016/08/its-official-megabyte-act-signed-law/130391/

  BAM! Dit gaat volgens mij nog leuke gesprekken opleveren de komende tijd 😉

Leave A Response

* Denotes Required Field