Licentiebeheer & Software Asset Management automatiseren

Koppelingen met Software Discovery en ITAM tools.

Je huidige data is goud waard!

We automatiseren zoveel mogelijk handelingen, zodat de kosten voor jou organisatie laag blijven. Zo gebruiken we bijvoorbeeld de data uit een of meerdere van je huidige Software Discovery tools of ITAM tool(s) en hoef je geen nieuwe 'agent' te installeren op de devices in je netwerk. In het e-book dat je hieronder kunt downloaden, worden alle stappen uitgelegd hoe we je software discovery data verkrijgen en verwerken. Hieronder in ieder geval een overzicht van koppelingen (connectoren) naar de meest gangbare software discovery tools in de markt.

Heb je nog geen software discovery tool?

Geen probleem. We helpen je de juiste software discovery tool te kiezen voor gebruik in jouw organisatie. Dit kan een gratis tool zijn, of een tool die wij kunnen leveren. Lees meer hierover op ons blog.

Wil je ook weten hoe je licentie en contract informatie verwerkt om tot de ELP te komen?

Bekijk in dit filmpje de rol van licentie en contract informatie in relatie tot Software Inventory Data uit een (of meerdere) Software Discovery Tool (s). Zo kan de ELP (Effectieve Licentie Positie) en software compliance positie worden bepaald.

Meer vragen of even sparren met ons team?

“Het was eenvoudig om aan te sluiten op onze huidige software discovery tool. Het stelt ons in staat om real-time software asset management rapportages te genereren, compliance te bewijzen en ongebruikte software te identificeren.”

Chris Schutter Fugro

Automatische koppeling met Software Discovery en ITAM tools

  • Multiple concurrent data feeds van verschillende tools
  • Out-of-the-box functionality zonder configuratie
  • Verzamelt software install & hardware configuratie data
  • Import van zowel EXE & MSI data om zowel geïnstalleerde software producten en suites te identificeren

Licentie en contract informatie

Naast informatie uit software discovery tools automatiseren we ook het verwerken van software licenties en contract informatie in License Manager. Lees hier hoe je de Effectieve Licentie Positie (ELP) van je organisatie automatiseert.

“We hebben betere controle over de inzet van onze software en licenties, waardoor we met een gerust gevoel en zekerheid de verlening van ons contract met Microsoft hebben kunnen realiseren.”

Roy Bakker Staedion